nieuws artikel

huggybird knuffel slaapkamer

Acht verschillende soorten knuffels en hun betekenis

In tijden van corona merken we meer dan ooit hoe belangrijk fysiek contact is voor ons. De 1,5 meter maatregelen maken ons hier bewuster van dan ooit tevoren. Knuffelen is niet voor niet een essentiële vorm van fysieke aanraken. Sinds de dag dat we worden geboren worden we geknuffeld. Kersverse ouders weten dit als geen ander. Niets is heerlijker dan even knuffelen met je kleintje. Maar vergeet ook je partner niet natuurlijk, want hij of zij verdient ook deze vorm van heerlijke aandacht. 

Wist je dat er vele vormen van knuffels bestaan. Zo kan een knuffel staan voor vriendschap, liefde, romantiek, veiligheid of emotionele steun. Welke manieren van knuffelen zijn er en wat is hun betekenis. 

De 8 verschillende soorten knuffels

  1. De zijknuffel

De naam zegt het al, je staat schouder aan schouder. De armen zijn meestal om de taille geslagen. De zijknuffel zie je vaak op foto’s. Je bent dus niet volledig aan het knuffelen, aldus intimiteit expert Julian Colker. Kortom, deze komt wat vaker voor bij kennissen en wat minder vaak bij vrienden

  1. De vriendelijke knuffel

Deze is duidelijk niet romantisch of seksueel getint. Dit is een knuffel waarbij je de ander volledig omhelst, met de borst tegen elkaar aan. Kortom, enigszins stevig maar toch vriendschappelijk.

  1. De knuffel van achter

Je raadt het al, bij deze knuffel sta je achter de persoon en omarm je de ander van achteren. Bij je partner meer romantisch getint, maar bij je kind versterkt het je ouder-kindrelatie. Vaak staat de langste van het stel achter, want dat knuffelt toch het beste. 

  1. De voorknuffel rondom de taille

Beide personen staat met hun gezichten naar elkaar toe en ze houden hun armen om elkaars middel vast. De perfecte manier om elkaar eens goed in de ogen te kijken en misschien kan dit een goede uitnodiging zijn voor een zoen. Inderdaad, deze knuffel is meer intiem en romantisch getint. 

  1. De stevige knuffel

Deze knuffel kan wat langer duren dan de andere soort knuffels. Wanneer je op deze manier knuffelt geeft dit een gevoel van veiligheid en geborgenheid. Je pakt elkaar stevig vast en legt hierbij eventueel je gezicht op de borst van een ander. Deze knuffelt is uitermate geschikt als emotionele steun

  1. De eenzijdige knuffel

Bij deze knuffel doet maar één persoon het werk. Deze persoon slaat z’n armen over de zijkant van de ander en drukt deze iets meer naar zich toe. De andere persoon doet niks. Hoewel je altijd een andere een knuffel kan geven en er wederzijdse (vriendschappelijke) liefde in het spel kan zijn, wordt deze knuffel over het algemeen meer als geforceerd gezien volgens intimiteit expert Julian Colke

  1. De hart-naar-hart knuffel

Een intense knuffel, maar niet zo stevig als de stevige knuffel. Je drukt de linkerbovenkant van elkaars lichamen tegen elkaar aan, zodat je van hart tot hart knuffelt. Iets anders dan normaal, want dan zou je juist met het rechterbovenlichaam tegen de ander aan drukken. Ook deze knuffel is gericht op veiligheid. Dat kan tussen vrienden of geliefden zijn. 

  1. De Huggybird knuffel

Deze mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst. De heerlijkste knuffel van allemaal, de Huggybird knuffel. Voor deze knuffel heb je natuurlijk de Huggybird knuffel nodig. Perfect voor jongere kinderen, van 1 tot 8 jaar bijvoorbeeld. Als je ouders er niet zijn, lekker samen in bed. Of tijdens een leuke film, samen met mama of papa op de bank. Huggybird erbij en het wordt meteen extra gezellig (hihi).

loveletter

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en krijg 10% korting in mijn shop