Over Huggybird

Huggybird_heart

Een dag zonder knuffel is een verloren dag. Go hug somebody!

Huggybird® staat voor knuffelen, vriendschap, plezier maken, liefde en humor. Geboren op 20 april 2009, dus ik vlieg al een tijdje rond. Al valt er nog genoeg te ontdekken. Lijkt me leuk om dit samen te doen, want met vrienden is het altijd leuker. Wat kan ik zeggen, ik ben gewoon een gelukkige vogel.

Hoe word ik dan zo gelukkig. Simpel, door veel te knuffelen. De knuffel is een gebruikelijke manier om genegenheid te tonen, net als het geven van een kus. One hug a day keeps the doctor away. Wetenschappelijk bewezen: de gezondheidsvoordelen van knuffelen. Ik verzin dit niet, je leest er alles over in dit artikel . 

Ik ben ook erg actief op social media: op mijn Facebook pagina Ik heb meer dan 3.000 lieve fans. Mijn Instagram-pagina kan nog wel meer volgers gebruiken, want zoveel vrienden heb ik nog niet. Je kan mij overal vinden, want zelf op TikTok heb ik een account. Zullen we vrienden worden?

Wist je dat? 

Dat Huggybird losjes is gebaseerd op de echte bluebird, vooral de Mountain Bluebird (Sialia currucoides). Hier kunt u een foto van de Mountain Bluebird zien of meer informatie over deze vogel lezen. 

De Salia is ook een symbool van geluk volgens de Chinese mythologie. In de Europese folklore, specifiek in Russische sprookjes, is de blauwe vogel een symbool van hoop. Lees hier meer

Dus nu weet je waarom ik Huggybird heet. Ik verspreid geluk en hoop, een belangrijke boodschap tegenwoordig.

Prentenboeken en meer

Huggybird speelt ook de hoofdrol in meerdere prentenboeken. In alle verhalen transformeert hij in drie verschillende personages. Bijvoorbeeld een speurneus, een ridder of een gekke professor. Dit komt door zijn droomkist, dat stiekem een magische verkleedkist is. In zijn eerste verhaal “Huggybird en de Droomkist” vindt Huggybird deze spannende kist in zijn tuin en beleeft hij zijn eerste avontuur met een piraat, een speurneus en een ridder; een echt modern sprookje.

Andere prentenboek verhalen zijn:

  • Huggybird en het geheime pepernotenrecept; een leuk Sinterklaas verhaal over het pepernotenrecept dat plotseling kwijt is geraakt. Zonder pepernoten kan het Sinterklaasfeest natuurlijk niet doorgaan. De hoofdpiet roept daarom de hulp in van Huggybird.
  • Huggybird en de regenboog zonder kleuren; via een spannende zoektocht leren kinderen hoe kleuren werken en welke kleuren er in de regenboog zitten. Samen met het karakter Brush (een pratende kwast) gaat Huggybird op zoek naar de kleuren. Dit prentenboek is te koop in mijn webshop
  • Huggybird en de magische toverballen; Huggybird is druk bezig met een grote schoonmaak van zijn slaapkamer als hij plotseling geluiden hoort uit zijn droomkist. Wanneer hij de kist opendoet ziet hij een enorme pot met toverballen. Er hang een briefje aan de pot “Heerlijke toverballen! Niet aankomen!” Stiekem neemt hij toch een toverbal. Als dat maar goed gaat? De wereld van kleur, snoep en toverballen spelen de hoofdrol in dit boek met daarin één duidelijke boodschap; wees blij met wie je bent en wat je doet! Dit boek is in samenwerking met Edsilia Rombley tot stand gekomen. Dit prentenboek is te koop in mijn webshop.

 

Natuurlijk is er ook een heuse Huggybird knuffel. Een heerlijk, pluizig en zacht knuffeldier om lekker mee te spelen en te knuffelen. Deze schattige en lieve knuffel is gemaakt van zeer zacht fleece materiaal, zonder losse elementen, hierdoor kan jouw kind er veilig mee spelen. Waar je ook bent, Huggybird is je allerbeste vriend! De Huggybird knuffel is uiteraard ook te koop via mijn webshop.

Daarnaast zijn er nog vele andere producten te koop. Regelmatig wordt het assortiment bekeken en aangepast.

Momenteel is er ook een nieuw boek in de maak. Het is nog geheim waar het precies over gaat, maar het bevat elementen zoals sterren, planeten en ruimtevaart. Vanzelfsprekend wordt dat weer een spannend Huggybird avontuur.

De bedenker

StefanHuggybird® is bedacht en getekend door Stefan Smit. Ook is hij de auteur en illustrator van de prentenboeken. Uitzondering is het boek “Huggybird en de magische toverballen’, want deze is geschreven door Edsilia Rombley. De tekeningen in dit boek zijn wel gemaakt door Stefan. Uiteraard in samenwerking met Edsilia. 

Stefan Smit is actief als kunstenaar, schrijver en illustrator, onder de naam STFN aka Made by STFN. Geboren in Purmerend op 25 september 1975. Na het behalen van zijn HBO diploma in Marketing, Communicatie en Grafisch ontwerp (opleiding Bedrijfspresentatie op InHolland te Diemen) heeft Stefan altijd gewerkt in de marketing en reclame. Zijn passie voor kunst, tekenen, schrijven en illustreren is echter nooit verdwenen. Nu denk je vast, tekenen en illustreren, is dat niet hetzelfde? Nee. Een tekening wil gezien worden en een illustratie wil iets laten zien. In een illustratie moet alles de communicatie versterken zoals bijvoorbeeld in een kinderboek.

Zijn stijl is beïnvloed door MAD Magazine, vooral de tekeningen van Mort Drucker, maar ook Graffiti en Street Art, Comics (Spider-Man is de beste!) en studio’s zoals Walt Disney, Pixar en Dreamworks.

Stefan woont al zijn hele leven in Purmerend, geboren en getogen, en is vader van twee zoons. Hij woont samen met Priscilla ♥