nieuws artikel

Huggybird in hart

Knuffelen: de kracht van een aanraking

Knuffelen is een universele taal die overal ter wereld verstaan wordt. Dat wist ik, Huggybird, natuurlijk allang. Dat begrijp je uiteraard. Ik hou er zo enorm van. Het is namelijk een natuurlijke manier om verbondenheid en steun te uiten. Iets dat we niet alleen in tijden van Corona / Covid nodig hadden, maar eigelijk altijd wel goed kunnen waarderen. 

Een knuffel kan wonderen doen voor ons welzijn en onze geestelijke gezondheid. 

Waarom kan een knuffel wonderen verrichten? 

Het lichaam produceert bij een knuffel het hormoon oxytocine, een moeilijk woord voor het “knuffelhormoon”. Oxytocine vermindert stress en verhoogt gevoelens van geluk en tevredenheid. Het kan ook bijdragen aan een verbetering van de slaap en het verminderen van angst en depressieve gevoelens. Dat klinkt supergoed, is het niet? 

Naast de fysieke voordelen, kan knuffelen ook emotionele banden versterken en helpen bij het opbouwen van vertrouwen en hechting. Het is een effectieve manier om iemand te laten weten dat je voor hem of haar zorgt en hen onvoorwaardelijke steun geeft. Wow, dat betekent dus nog meer knuffelen. Ik ben voor 😉

Is knuffelen alleen voor volwassenen? 

Nee, zeker niet. Knuffelen is niet alleen belangrijk voor volwassenen, maar ook voor kinderen. Knuffels kunnen hen helpen bij het verwerken van emoties en hen geruststellen in momenten van angst of verdriet. Het is belangrijk om te onthouden dat knuffelen geen oplossing is voor serieuze emotionele problemen, maar dat begrijp je vast wel. Het kan echter wel een hulpmiddel zijn om de gezondheid van je geest iets te verbeteren. 

Hoe knuffel je dan?

Er zijn veel manieren om knuffels uit te wisselen, of het nu gaat om een warm omhelzen, een bemoedigende knuffel op de schouder of zelfs een virtuele knuffel via een app of online platform. Het belangrijkste is dat we de kracht van knuffelen erkennen en het gebruiken om onszelf en anderen te steunen en te verbinden. 

In een wereld die steeds sneller en drukker wordt, is het belangrijker dan ooit om te investeren in onze emotionele gezondheid. Een knuffel kan een eenvoudige en effectieve manier zijn om te zorgen voor onszelf en de mensen om ons heen. 

Knuffelen lijkt wel een soort van superkracht. Hmmm… misschien ben ik, Huggybird, dan een superheld. Haha 🙂

Dus, knuffel vandaag nog iemand en voel de (super)kracht van een aanraking.

loveletter

Meld je aan voor mijn nieuwsbrief en krijg 10% korting in mijn shop